Alexanderpolder

Alexanderpolder

Gaat u mee met onze gids op een fietstocht door een mooi deel van Rotterdam?

Van veenmoeras naar polderstad

Fietsen door Ommoord, de Oosterflank, Gravenland en Prinsenland.

Stadsambassadeur Nan Swager woont al vele jaren in het stadsdeel Alexander. Aangezien de bezienswaardigheden nogal ver uiteen is er een fietstocht in dit stadsdeel ontwikkeld.
Tijdens de fietstocht wordt uitleg gegeven over de ontwikkeling van het gebied ten oosten van het Kralingse Bos, het verschillend gebruik van het landschap door de eeuwen heen, alsmede de stedelijke ontwikkeling vanaf de zestiger jaren van de vorige eeuw.

De deelnemers wordt gewezen op de verschillende kunstobjecten in Ommoord, wij rijden/lopen door verschillende parken en recreatiegebieden. Uitgebreid wordt ingegaan op de waterhuishouding van het polderlandschap. Daarnaast leidt de route de deelnemers langs verschillende openbare voorzieningen en langs de nog steeds aanwezige authentieke wegen in dit gebied.

De route is ongeveer 18 kilometer lang en duurt circa 2½ uur. Regelmatig zal worden gestopt voor een toelichting. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van fietspaden en/of autoluwe straten.
De tocht wordt in principe op dinsdagen en woensdagen verreden, mits redelijke weersvooruitzichten (de tocht gaat niet door bij voorspelde langdurige regen en bij een regenkans groter dan 40%).

Vertrek- en aankomstplaats :
NS-/Metrostation Rotterdam Alexander, tegenover café Wilskracht (fietsen mogen gratis mee in de Metro).
Vertrektijd: 13:30 uur.
Aantal deelnemers: minimaal 2 en maximaal 5 personen/fietsers.

Tip 1: neem regenkleding, versnaperingen en een bidon drinken mee.
Tip 2: fietsen mogen gratis mee in de metro