Wilhelminapier Katendrecht

Wilhelminapier Katendrecht

Wilhelminapier Katendrecht

Stadsambassadeur Bram van Norden werkte 40 jaar voor de gemeente Rotterdam waarvan de laatste 10 jaar als projectleider van de Kop van Zuid. Hij laat graag zien wat er tot stand gebracht is op de Wilhelminapier en in de omgeving.

Bekende architecten en opdrachtgevers brachten een keur aan projecten tot stand zoals De Rotterdam, de Erasmusbrug, Montevideo en New Orleans. Op het gebied van cultuur geven het Luxor Theater, het Fotomuseum en LantarenVenster kleur aan ‘de pier’. De cruiseterminal verwacht dit jaar zo’n 60 schepen.

De Rijnhavenbrug verbindt de Wilhelminapier met Katendrecht: er is een wandelboulevard ontstaan. Met de Erasmusbrug werd de Wilhelminapier onderdeel van het centrum van Rotterdam.

Riek Bakker die de Kop van Zuid op de kaart heeft gezet is enige tijd geleden gestopt als supervisor. Voor dat werk kreeg ze een Koninklijke onderscheiding.

Route

De start is in de buurt van het Luxor Theater. Vanaf dat punt heb je prachtig uitzicht op de omgeving. De wandeling voert langs de rivier naar het Wilhelminahoofd/Hotel New York met onderweg aandacht voor projecten in de middenstrook van de Pier.
Via de Rijnhavenbrug gaat de route naar Katendrecht, de Fenixloodsen, het Deliplein, Park Linker Veerdam en Verhalenhuis Belvédère.
Na een koffie/thee (voor eigen rekening) bij Belvédère gaat de route verder langs de zuidkant van de Wilhelminapier via Montevideo en New Orleans terug naar het Luxor Theater.

Informatie

Duur van de wandeling ca. 2,5 uur.
Aanvang 14.00 uur.

Start: omgeving Luxor Theater, de exacte locatie ontvang je per e-mail.
Aantal deelnemers: maximaal 10

Aanvragen

Wil je mee op ontdekkingstocht met een stadsambassadeur kijk rechts bij data wandelingen