Historisch Delfshaven

Historisch Delfshaven

Historisch Delfshaven is een bijzonder stadsdeel van Rotterdam. Het ademt nog de geschiedenis van weleer, waar schepen aankwamen met graan en haring en zakkendragers zaten te wachten in het zakkendragershuisje om de schepen te lossen. Het pittoreske gebied heeft een ruime keus aan galeries en eethuisjes en het is heerlijk ronddwalen langs het water. In Historisch Delfshaven is veel te doen op cultureel gebied en het biedt een schat aan monumenten en bezienswaardigheden.

Rijke historie

Tijdens de rondleiding met een van de stadsambassadeurs maak je kennis met de rijke historie van het gebied. Denk aan de Pelgrimvaderskerk vanwaar de pelgrimvaders via Engeland naar Amerika vertrokken. Of het standbeeld van onze grote zeeheld Piet Heyn en zijn geboortehuis. Naast 17de-eeuwse schoonheid, bruggen en sluizen vind je hier ook moderne architectuur.

Galeries en ateliers

Je brengt een bezoek aan enkele galeries en ateliers met sieraden, schilderijen, beelden, kleurrijke couture, Afrikaanse kunst, juwelen en stoffen. Kortom, te veel om op te noemen.

Meer info

Maximaal aantal deelnemers: 10 personen

Duur van de wandeling: ca 2uur

Aanmelden

Wil je mee op ontdekkingstocht met een stadsambassadeur kijk rechts bij data wandelingen