Hoogkwartier

Hoogkwartier

Het andere verhaal van de wederopbouw

We kennen allemaal de Coolsingel, de Lijnbaan, het nieuwe Centraal Station en de Markthal. In deze wandeling vertellen wij u het onbekende verhaal van de wederopbouw van Rotterdam na 1940.

Verrassend stukje binnenstad

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er al volop plannen gemaakt voor de herbouw van het stadscentrum. De ideeën van de plannenmakers liepen echter ver uiteen. Toch ontstonden er mooie buurten waar die verschillende ideeën harmonieus samengaan. Dat kun je tijdens de wandeling door dit onbekend stukje binnenstad zien.

Wandelen en plaatjes kijken

De wandeling start bij de bibliotheek aan de Hoogstraat en gaat door het Wereldhavengebied (tussen de Warande en de Goudsesingel) en het Hoogkwartier (tussen Oostplein en de Mariniersweg) en duurt 2,5 uur. Onze gids Martin van Vliet zal je met voor- en naoorlogse foto’s de wederopbouw van dit gebied laten zien.

Voor elk wat wils

Onderweg komen we stille, groene buurten én vitale winkelstraten. We passeren eethuisjes en terrassen waar het aangenaam pauzeren is. Maar ook leuke winkeltjes en kleine bedrijven die je niet in de binnenstad verwacht. En we bezoeken een typisch Rotterdams industriegebouw.

Aanmelden

Nieuwsgierig geworden naar dit stukje Rotterdam? Meld je aan!