Noordereiland

Noordereiland

Noordereiland, parel in de Maas, dorp in de rivier.

Waar kunstenaars wonen, beroemde schrijvers hebben gewoond, waar films worden opgenomen en waar liederen over zijn geschreven. Behoort het nu tot Rotterdam-Zuid of –Centrum?

Hoe denken de eilandbewoners daarover? Over dit aspect en nog veel meer word je geïnformeerd door twee mannen die de liefde voor het Noordereiland met de paplepel kregen ingegoten: huidig bewoner Wim Wilbers en voormalig bewoner Peter Bakker nemen u mee over het eiland waaraan zij hun hart hebben verpand. Wim, al woonachtig op het eiland sinds 1974, is bouwkundige en informeert u over de prachtige architectuur die nog steeds aanwezig is.

Peter is de verhalenverteller, hij heeft zelfs een boek geschreven over zijn jeugd op het Noordereiland en hij heeft er gewoond van 1950-1972. Beide mannen vertellen u over de geschiedenis en het ontstaan van het Noordereiland, de eerste oorlogsdagen, de neergang en achteruitgang, maar ook van de opbloei die sinds de grote renovatieperiode aan het eind van de twintigste eeuw op dit mooie stukje Rotterdam heeft plaatsgevonden. De middenstand komt ruimschoots aan de orde, evenals de binnenvaart.

Kortom: u zult in deze ca. anderhalf uur durende wandeling een hoop leren over dit bijzondere eiland middenin de Maas.

Route

Kris Kras over het Noordereiland.

Meer informatie

De wandeling is gratis

Duur van de wandeling 1,5 a 2 uur

Aanvragen

Wil je mee op ontdekkingstocht met een stadsambassadeur kijk rechts bij data wandelingen

Wil je op pad met ... of een van de andere stadsambassadeurs?